Skip to main content

Natuurlijk versus synthetisch

Is een bed met natuurlijke materialen goed of juist een bed met voornamelijk synthetische materialen?
In dit geval is er niet per definitie iets goed of niet goed maar heeft het meer te maken met de wensen of eisen die jij aan het nieuwe bed stelt. Geef bij de aanschaf in ieder geval wel de voorkeur aan, als je die hebt, zodat die wens in het slaapadvies meegenomen kan worden.

Als je een voorkeur hebt voor een duurzaam leven dan is het heel goed voor te stellen dat de voorkeur naar natuurlijke materialen gaat. Daarnaast kan het zijn dat je al jaren goede ervaringen hebt met natuurlijke materialen en/of het goed voelt om in natuurlijke materialen te investeren. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor boxsprings van Ecolife omdat deze 100% natuurlijk zijn en ook nog eens 100% plantaardig. Ecolife is dan ook slapen met een goed gevoel! Je kunt ook kiezen voor houten ledikanten met lattenbodems en bijvoorbeeld 100% natuurlatex matrassen. Een goede mix is te maken met Linatura pocketmatrassen die hoofdzakelijk opgebouwd zijn met natuurlijke materialen zoals alpacawol, katoen en zijde en daardoor ook uitermate geschikt zijn in de vervangingsmarkt van matrassen.

Het is niet zo dat natuurlijke bedden en/of matrassen per definitie beter zijn want je hebt tegenwoordig ook waanzinnig goede synthetische slaapsystemen. Vergelijk het maar met kleding van bijvoorbeeld een sporter. Die sport ook niet meer in een katoenen shirt al of niet met een wollen trui. Het zijn meer de synthetische materialen die ervoor zorgen dat, in geval van de sporter, het lichaam lekker op temperatuur blijft en het vocht bijvoorbeeld makkelijk afgevoerd kan worden. Dit fenomeen kun je ook doorvoeren naar bedden. Denk aan de matrassen van Clima-Comfort en Technogel. Innovaties die ervoor zorgen dat je het niet te warm krijgt maar toch een geweldige ondersteuning ervaart en de vochtregulerende eigenschappen in stand blijven. Dit komt enerzijds door thermogel wat gebruikt wordt maar ook door sterk doorontwikkelde schuimlagen die een open celstructuur hebben. Dit komt vervolgens de ventilatie en een goede ondersteuning ten goede.

Ook boxsprings die opgebouwd zijn uit hoofdzakelijk synthetische materialen kunnen fantastisch liggen. Denk hierbij aan de mogelijkheden van bijvoorbeeld HML-Bedding die zich onderscheiden door de diverse ligmogelijkheden maar dit ook perfect combineren met een geheel eigentijdse uitstraling. Wil je heel “weelderig” liggen en het gevoel van gewichtsloosheid ervaren dan gaat de voorkeur meer uit naar boxsprings uit Zweden zoals Viking. Deze boxsprings liggen door z’n gepatenteerd veersysteem zo uitzonderlijk dat het een feestje wordt om naar bed te gaan maar het feest het grootst is wanneer je uit bed komt; fit en uitgerust en klaar voor een nieuwe dag!

Slaapstudio Stijn - Bedden
Bezoekadres

Slaapstudio Stijn
Opwettenseweg 81
5672 AG Nuenen

Openingstijden

Wij zijn open van dinsdag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Een afspraak maken geniet de voorkeur.

Afspraak

Wij adviseren om vroeg te komen, omdat later op de dag alles lekker ligt!

Afspraak maken
Contact

Voor vragen over advies aan huis of het maken van een afspraak op een tijdstip buiten onze openingstijden kun je ons altijd bellen of mailen.

Extra service

Ben je zelf niet in staat om naar Slaapstudio Stijn te komen? Géén probleem. We kunnen je ophalen voor een bezoek in de winkel of we komen naar je toe voor een advies aan huis.