Skip to main content
 

Waterbeddenservice

Waterbeddenservice

Erg prettig dat ik iedere avond het bed instap en meteen ontspannen kan gaan liggen. Verwarmend in de winter maar zeker ook  verkoelend in de zomer. Je wordt weer helemaal gedragen door het bed en je voelt daardoor nauwelijks drukpunten. Maar dan…

Het waterbed is lek! Géén probleem; bel de specialist en hij komt het euvel oplossen. Uiteraard kun je zelf ook al heel veel doen; zelfs de reparatie! Kom je er toch niet uit? Dan staan we met onze expertise en waterbeddenservice voor je klaar.

Lekkend waterbed

Het lek zelf repareren

Een waterbed is in 99% van de gevallen vanuit het gevuld zijn te repareren. Laat daarom het waterbed ook altijd gevuld en ga deze niet in paniek met een slang leeghalen. Dan wil je als het watermatras bijna leeg is de zak eruit halen en dit is zonder gebruik te maken van een waterpomp NIET om te tillen. Tevens zullen de stabilisatielagen gaan verschuiven waardoor je het waterbed nadien per definitie kunt weggooien. Daarnaast is het controleren op de lekkage vanuit het gevuld zijn zelfs makkelijker.

Zorg er in eerste instantie voor dat je de stekker van de verwarming eruit haalt. Deze verwarming zit altijd onder de veiligheidsvoering; maar veiligheid boven alles. Haal bij een lekkage direct de waterbedtijk van het bed want anders zuigt de tijk zich helemaal vol met water. Stop vervolgens rondom het waterbed diverse handdoeken tussen de watermatras en de veiligheidsvoering. Dan kan daar alvast het vocht intrekken en de kans is ook groot dat je de lekkage al tegenkomt door het drogen. Controleer vooral de lasnaden en vouwen die je aan de zijkanten in het vinyl ziet. Deze ontstaan bij het in- en uitstapgedeelte van het bed en rondom de hoeken. Doordat de weekmakers er langzaam uitgaan, verhard het vinyl waardoor er een lekkage kan ontstaan.

Als je de lek gevonden hebt kun je deze in principe zelf plakken mits je speciale vinyllijm hebt. Gebruik NIET de lijm die ook voor banden gebruikt wordt want deze is gericht op rubber en niet op vinyl. Dit kan bijvoorbeeld ook lijm zijn om een zwembad te plakken. Leg onder de lekkage een bal of een paar opgehoopte handdoeken zodat de lek boven de watermatras komt en er géén water meer uit kan. Maak het rondom de lekkage goed droog maar ga niet schuren en/of met andere middelen iets doen. Knip een stukje vinyl uit (zit automatisch bij pakketje waterbedlijm) wat net iets groter is als de lekkage (vaak ter grootte van een twee euro munt). Doe alleen lijm op de watermatras waar de lek zit, laat een half minuutje drogen en druk vervolgens het stukje vinyl erop. Blijf deze aandrukken ondanks dat deze de neiging heeft om op te krullen totdat deze helemaal droog is (ongeveer vijf à tien minuten). Eventueel daarna herhalen met een nog iets groter stuk vinyl wat je dan weer over de andere heen plakt.

Vervolgens aan de zijkanten en daar waar je nog verder onder het waterbed kunt komen, de watermatras goed droog maken en het bed die dag goed luchten zodat al het vocht weg kan. De verwarming kan vervolgens weer ingeschakeld worden. De volgende dag weer even al het beddengoed eraf halen en nog een keer met handdoeken goed droog maken en het waterbed weer open laten liggen tot  ‘s avonds. Omdat het bed verwarmd is, stijgt de lucht op en zal het vocht nagenoeg helemaal verdampen. Houdt goed in de gaten of de lekkage ook daadwerkelijk dicht is. Check de volgende dag nog even de reparatie en als deze nog steeds dicht is dan is de reparatie volledig geslaagd!

Lek door dop of verwarmingselement

Heb je last van een doplekkage? Ook deze kan gemaakt worden maar laat dat vooral de specialist doen. De vuldop zal eruit gesneden moeten worden en een nieuwe erin geplakt. Een kapot verwarmingselement is met een gevuld bed te vervangen. Misschien kan de oude er niet uit maar de nieuwe kan onder het watermatras geschoven worden omdat de keramische verwarming een harde plaat is en deze toch links of rechts bij het voeteneind gelegd wordt. Dan heb je er ook geen last van bij het in- en uitstappen en door het bewegen wordt de warmte toch helemaal verdeeld. Bij andere waterbedproblemen of vervanging van diverse onderdelen kun je bij de specialist terecht. Ook bij vervanging van bijvoorbeeld hardside waterbedden met maten zoals kingsize 182/183 x 212/213/214 of queensize 152/153 x 212/213/214.

Slaapstudio Stijn
Bezoekadres

Slaapstudio Stijn
Opwettenseweg 81
5672 AG Nuenen

Openingstijden

Wij zijn open van dinsdag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Een afspraak maken geniet de voorkeur.

Afspraak

Wij adviseren om vroeg te komen, omdat later op de dag alles lekker ligt!

Afspraak maken
Contact

Voor vragen over advies aan huis of het maken van een afspraak op een tijdstip buiten onze openingstijden kun je ons altijd bellen of mailen.

Extra service

Ben je zelf niet in staat om naar Slaapstudio Stijn te komen? Géén probleem. We kunnen je ophalen voor een bezoek in de winkel of we komen naar je toe voor een advies aan huis.