Skip to main content

Apart slapen?

Wist je dat er veel mensen zijn die niet naast hun partner slapen?

Je verwacht het misschien niet maar er is inmiddels een groot percentage van de mensen waar je van verwacht dat ze samen slapen, die niet meer samen slapen. Waarom?

Samen slapen

Samen slapen is erg gezellig en zorgt vaak ook voor een goede ambiance. Nog even samen gezellig kletsen, knuffelen, of wellicht meer, lekker tegen elkaar aan liggen etc.

Echter zijn er situaties die het samen liggen juist zwaar maakt. Wat te denken van de snurkers. Wie kent het fenomeen niet. Als de ander snurkt terwijl jij nog niet slaapt dan valt het niet mee om dat geluid van je af te zetten en alsnog in slaap te vallen. Wat volgt is vaak een stevige por in de zij, roepen dat de ander moet draaien, wapperen met het dekbed of een flinke ruk aan het hoofdkussen. Je hoopt daarmee dat het snurken in ieder geval stopt totdat jij in slaap valt want anders begint het “proces” weer opnieuw.

Nachtrust is essentieel

Omdat nachtrust zo essentieel is, zijn er genoeg mensen die daardoor naar het logeerbed of een ander slaapgelegenheid gaan. Als dit niet goed besproken wordt, kan dit nare gevolgen hebben. Is het dan raar dat je gaat kijken naar een oplossing? Uiteraard ga je eerst onderzoeken of het snurken op de een of andere manier gestopt kan worden. Blijkt dat dit niet (voldoende) lukt, dan is apart slapen ook een optie. Hier wordt zelden over gesproken maar het komt steeds vaker voor. Het is dan ook fijn, en zeker niet iets om je voor te schamen, als dit open en eerlijk besproken kan worden. Dit geldt voor thuis maar ook bij een beddenspeciaalzaak want dan krijg je echt een op maat gemaakt advies.

Onrustige slapers

Naast de snurkers zijn er ook nog de onrustige slapers die veel draaien in bed wat de nachtrust ook aardig kan verstoren. En wat te denken van mensen die onverwachte bewegingen maken in bed en daardoor zelfs regelmatig de partner “slaan”…

Maak apart slapen samen bespreekbaar maar zeker ook bij de slaapspecialist!

Persoonlijke keuze

Slapen is heel persoonlijk in de keuze van het soort bed en beddengoed maar daarnaast ook nog eens in de ruimte waar geslapen wordt. Het is heel logisch dat je bij een beddenspeciaalzaak op zoek gaat naar het juiste matras op een goed bijpassende bedbodem. Ook een goed hoofdkussen en een fijn dekbed zorgt voor een prettig slaapklimaat. Neem in deze “zoektocht” ook de mogelijkheid mee, indien van toepassing, om de keuze te maken in aparte bedden. Dit kan in dezelfde slaapkamer maar uiteraard ook in aparte slaapkamers. De wens niet kenbaar maken is erger dan uiteindelijk een verkeerde beslissing te nemen. Voor strakjes; slaap lekker!

Maak een afspraak

Weet je al wat je zoekt of ben je je nog aan het oriënteren? In beide gevallen is het goed om de tijd te nemen om na te gaan wat het best bij jou past. Dat kan ook door een afspraak in te plannen met Sandra of Stijn. Met wat vragen helpen we je graag op weg.

Slaapstudio Stijn - Afspraak maken bed

Afspraak voor een bed

Slaapstudio Stijn - Afspraak maken matras

Afspraak voor een matras

Slaapstudio Stijn - Afspraak maken hoofdkussen

Afspraak voor een hoofdkussen

Slaapstudio Stijn - Afspraak maken bedtextiel

Afspraak voor bedtextiel

Slaapstudio Stijn
Bezoekadres

Slaapstudio Stijn
Opwettenseweg 81
5672 AG Nuenen

Openingstijden

Wij zijn open van dinsdag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Een afspraak maken geniet de voorkeur.

Afspraak

Wij adviseren om vroeg te komen, omdat later op de dag alles lekker ligt!

Afspraak maken
Contact

Voor vragen over advies aan huis of het maken van een afspraak op een tijdstip buiten onze openingstijden kun je ons altijd bellen of mailen.

Extra service

Ben je zelf niet in staat om naar Slaapstudio Stijn te komen? Géén probleem. We kunnen je ophalen voor een bezoek in de winkel of we komen naar je toe voor een advies aan huis.