Skip to main content

Waar moet je op letten als je een nieuw bed gaat kopen?

Omdat er zoveel mogelijkheden zijn bij het uitzoeken van een nieuw bed geven wij wat tips om de keuze wellicht wat makkelijker te maken.

Het huidige bed

Zorg ervoor dat je weet wat voor bed je momenteel hebt. Dan kun je dit weer vergelijken met de nieuwe. Wat zijn de afmetingen of welke afmetingen zou je dadelijk het liefst willen hebben? Is het bed zichtbaar versleten of komt de behoefte van een nieuw bed uit het feit dat je klachten hebt, niet uitgerust wakker wordt of gewoon niet lekker meer ligt? Ga eens na hoe lang je het huidige bed al beslaapt.

Wat zijn je wensen

Waar moet het nieuwe bed aan voldoen? Is verstelbaarheid belangrijk, de hardheid van het matras, de klachten die je nu ervaart of wil je wellicht gemakkelijker van het bed afkomen? Moet er dadelijk rekening gehouden worden met nek-, schouder-, heup- en/of rugklachten? Speelt de warmte nog een rol of is de ventilatie wel voldoende omdat je veel transpireert?

Wil je een boxspring of toch liever een ledikant? Heb je ook al eens gedacht aan slapen op een luchtmatras of misschien wel ontspannen slapen op een waterbed?

Stem dit eventueel ook af met je partner zodat jullie beide beslagen ten ijs komen.

Alvast ideeën opdoen

Via internet of door vragen te stellen aan vrienden en familie kun je alvast ideeën opdoen.  Vraag eens wat voor bed zij hebben of naar welke winkels zij gegaan zijn en waar ze uiteindelijk gekocht hebben. Dat is in ieder geval vertrouwd en een eerlijk advies.

Denk ook eens terug aan die vakanties waar je zo heerlijk hebt geslapen. Waren dat hardere bedden of juist duidelijk zachter? Bereid je voor op de aankoop van een nieuw bed, zodat je straks beter wilt wat je wil.

Uitgerust naar een beddenspeciaalzaak

Zorg er in ieder geval voor dat je uitgerust bent als je naar een beddenspecialist gaat. Bij voorkeur dus in de ochtend want hoe later op de dag hoe lekkerder alles ligt.

Maak eventueel een afspraak met een slaapadviseur want een bed uitzoeken doe je niet in een paar minuten. Na een grondige inventarisatie, alvorens bedden te testen, wordt het over en weer duidelijk wat de wensen en behoeftes zijn zodat het uiteindelijk proberen van bedden heel overzichtelijk en voelbaar is.

Zaken om niet te vergeten

Bespreek met de slaapadviseur van tevoren al of niet het budget, want de keuzes zijn vaak groot en dat voorkomt mogelijke teleurstellingen achteraf. Zorg ervoor dat alles in de prijs zit, zoals eventueel ook bedtextiel, maar ook de BTW, bezorging en montage. Vraag naar de mogelijkheden omtrent het meenemen van het oude bed. Let er ook op of het bed op de plaats van bestemming kan komen. Denk aan een smal trappengat in combinatie met een extra groot hoofdbord of een 120 x 200 bed wat naar boven moet.

 

Succes met het maken van de juiste keuzes en voor strakjes alvast een goede nachtrust gewenst.

Maak een afspraak

Weet je al wat je zoekt of ben je je nog aan het oriënteren? In beide gevallen is het goed om de tijd te nemen om na te gaan wat het best bij jou past. Dat kan ook door een afspraak in te plannen met Sandra of Stijn. Met wat vragen helpen we je graag op weg.

Slaapstudio Stijn - Afspraak maken bed

Afspraak voor een bed

Slaapstudio Stijn - Afspraak maken matras

Afspraak voor een matras

Slaapstudio Stijn - Afspraak maken hoofdkussen

Afspraak voor een hoofdkussen

Slaapstudio Stijn - Afspraak maken bedtextiel

Afspraak voor bedtextiel

Slaapstudio Stijn
Bezoekadres

Slaapstudio Stijn
Opwettenseweg 81
5672 AG Nuenen

Openingstijden

Wij zijn open van dinsdag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Een afspraak maken geniet de voorkeur.

Afspraak

Wij adviseren om vroeg te komen, omdat later op de dag alles lekker ligt!

Afspraak maken
Contact

Voor vragen over advies aan huis of het maken van een afspraak op een tijdstip buiten onze openingstijden kun je ons altijd bellen of mailen.

Extra service

Ben je zelf niet in staat om naar Slaapstudio Stijn te komen? Géén probleem. We kunnen je ophalen voor een bezoek in de winkel of we komen naar je toe voor een advies aan huis.