Skip to main content

Comfortbedden

Wat versta jij onder een comfortbed? Is het de hoogte van het bed of misschien wel het gemak van het opmaken? Of denk je meer aan het comfortabel liggen of de mate van verstelbaarheid?

Comfort is modern

Alle voorgaande uitspraken hebben betrekking op een comfortbed. In ieder geval is het een verzamelwoord van meerdere items om het gebruik van het bed te veraangenamen. Voorheen spraken we over een seniorenbed of sommige spraken, oneerbiedig, over een ouwe lullenbed. Dit ligt inmiddels alweer ver achter ons en heeft de term comfortbedden definitief zijn intrede gedaan in beddenland.

Het komt er in ieder geval op neer dat een comfortbed vanuit het verleden eerder aangeschaft werd door ouderen terwijl jonge mensen dat soort gemak ook vaak op prijs stellen. Dat is ook precies de reden waarom er gesproken wordt over comfortbedden. Deze bedden hebben een minimale instaphoogte van 55 cm. en dit kan vervolgens uitlopen naar een hoogte tot wel 80 cm. en alles wat er tussenin zit!

Boxsprings en ledikanten

Als we kijken naar de diverse soorten bedden dan kunnen we zowel de ledikanten als de boxsprings plaatsen in de categorie comfortbedden. Bij ledikanten praten we over bedden die hoger zijn en desgewenst ook deelbaar waardoor het opmaken van de bedden wordt vergemakkelijkt maar tevens ook het reinigen onder het bed een stuk aangenamer maakt. Deze ledikanten kunnen vervolgens voorzien worden van diverse bodems zoals lattenbodems, spiralen of inbouwboxsprings en op elke gewenste hoogte geplaatst worden. Dit zal afhankelijk zijn van de dikte van het matras maar door de diverse hoogtes te kunnen instellen wordt die hoogte aangenomen die de klant fijn vindt. Ook bij boxsprings praten we over comfortbedden wanneer deze hoger zijn. Dit kan al heel eenvoudig door hogere pootjes maar zeker ook door een hoge boxspring, dikke matrassen en eventueel nog een topdekmatras. Plaats de boxspring op wieltjes en de bedden kunnen zelfs nog uit elkaar gezet worden. Door middel van een haak en/of klittenband blijven de bedden ook weer goed bij elkaar.

Al deze voorgaande bedden kunnen uiteraard ook elektrisch verstelbaar geleverd worden waardoor het rug- en of benendeel door middel van een knopje automatisch omhoog gaan. Ook een elektrische hoog-laag systeem is mogelijk. Het hoog-laag systeem kan desgewenst ook in de meeste gevallen nadien geplaatst worden. Dit is mogelijk voor bedden van 90 x 200 tot 120 x 200!

Gemak is prioriteit

De comfortbedden van tegenwoordig zijn voor de ledikanten in alle RAL kleuren te verkrijgen en de boxsprings in vele soorten stoffen en kleuren waardoor de uitstraling ook modern is. Houdt u liever van de wat meer traditionelere uitstraling? Geen probleem want ook de eiken ledikanten zijn nog steeds leverbaar. Je merkt al dat er in comfortbedden vele mogelijkheden zijn waarbij het gemak bovenaan staat. Slaap lekker voor straks…

Maak een afspraak

Weet je al wat je zoekt of ben je je nog aan het oriënteren? In beide gevallen is het goed om de tijd te nemen om na te gaan wat het best bij jou past. Dat kan ook door een afspraak in te plannen met Sandra of Stijn. Met wat vragen helpen we je graag op weg.

Slaapstudio Stijn - Afspraak maken bed

Afspraak voor een bed

Slaapstudio Stijn - Afspraak maken matras

Afspraak voor een matras

Slaapstudio Stijn - Afspraak maken hoofdkussen

Afspraak voor een hoofdkussen

Slaapstudio Stijn - Afspraak maken bedtextiel

Afspraak voor bedtextiel