Skip to main content

Technogel: een innovatief materiaal

Denk eens aan iets dat zo uniek en veerkrachtig is dat het jou motiveert om de gebruikelijke denkwijze achterwege te laten en jouw routines vanuit een andere ooghoek te bekijken.

Vanaf het moment dat je ’s morgens opstaat, na een goede nachtrust, zorgt Technogel voor een nieuwe ervaring van de dag. Het is meer dan een buitengewone technologie; het is een comfortabele levenswijze!

Technogel past zich aan als water maar biedt de steun van een stevigere materie. Het past zich namelijk geleidelijk, en op een unieke manier, aan jouw lichaamscontouren aan.

Drukpunten verminderen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

Thermische regulering

Wat is er zo “cool” aan Technogel? Dankzij zijn hoge thermische geleiding kan Thermogel jouw lichaamstemperatuur op de contactpunten tot 2 graden verlagen. Technogel is beter in staat om de lichaamswarmte te transporteren en af te voeren dan schuim zodat je koel en comfortabel blijft. Bovendien versterkt het innovatief gelpatroon de ventilatie en de thermische regulering van het matras. En er is nog meer goed nieuws; volgens wetenschappelijke studies verlaagt een daling van de huidtemperatuur de behoefte aan zuurstof van jouw weefsels wat merkbare voordelen oplevert precies op de plek waar de bloedcirculatie slecht is door die druk. Slaapcentra overal ter wereld hebben al jaren onderzoek gedaan naar de relatie tussen temperatuur en een goede slaapefficiëntie; hoe comfortabeler jouw lichaamstemperatuur is des te dieper dat je slaapt!

Drukverdeling

In tegenstelling tot schuim vervormt Technogel zich in de drie richtingen (op/neer, links/rechts etc) en past zich aan jouw fysieke structuur aan waarbij de druk gelijkmatig verdeeld wordt over het volledig contactoppervlak. Dit haalt drukpieken ingrijpend naar beneden zodat de bloedcirculatie beter verloopt. Intern uitgevoerde tests hebben het verschil in drukverdeling aangetoond tussen een standaard matras van schuim en een matras die voorzien is met een laag Technogel over diezelfde matras van schuim. Voelen is geloven!

Daarnaast is Technogel de enige polyurethaangel zonder weekmakende oliën. Het is tevens vrijwel geurloos, niet giftig en het wordt niet harder of zachter onder invloed van leeftijd en/of temperatuur. Het is een biocompatibele en een veerkrachtige zachtvaste gel.

Geschikt voor ieder seizoen

De Technogel matrassen zijn er in 4 uitvoeringen en al deze matrassen hoeven nooit meer gedraaid en/of gekeerd te worden. Ze zijn voorzien van een 4-seizoenen matrashoes zodat het warmte creëert in de winter en een verkoelend effect in de zomer geeft. Tevens geschikt voor iedere vlakke of verstelbare bedbodem en in meerder hardheden leverbaar.

Nieuwsgierig geworden? Ga dan naar de dichtstbijzijnde beddenspecialist bij jou in de buurt en ervaar het geweldige drukpunt verlagend en temperatuur regulerend effect van Technogel. Tot snel.

Maak een afspraak

Weet je al wat je zoekt of ben je je nog aan het oriënteren? In beide gevallen is het goed om de tijd te nemen om na te gaan wat het best bij jou past. Dat kan ook door een afspraak in te plannen met Sandra of Stijn. Met wat vragen helpen we je graag op weg.

Slaapstudio Stijn - Afspraak maken bed

Afspraak voor een bed

Slaapstudio Stijn - Afspraak maken matras

Afspraak voor een matras

Slaapstudio Stijn - Afspraak maken hoofdkussen

Afspraak voor een hoofdkussen

Slaapstudio Stijn - Afspraak maken bedtextiel

Afspraak voor bedtextiel

Slaapstudio Stijn - Bedden Technogel
Bezoekadres

Slaapstudio Stijn
Opwettenseweg 81
5672 AG Nuenen

Openingstijden

Wij zijn open van dinsdag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Een afspraak maken geniet de voorkeur.

Afspraak

Wij adviseren om vroeg te komen, omdat later op de dag alles lekker ligt!

Afspraak maken
Contact

Voor vragen over advies aan huis of het maken van een afspraak op een tijdstip buiten onze openingstijden kun je ons altijd bellen of mailen.

Extra service

Ben je zelf niet in staat om naar Slaapstudio Stijn te komen? Géén probleem. We kunnen je ophalen voor een bezoek in de winkel of we komen naar je toe voor een advies aan huis.