Skip to main content

Ik zie door de bomen het bos niet meer

Op zoek naar het meest geschikte bed is een flinke uitdaging! Ga ik voor de prijs en neem ik de kwaliteit voor lief of ga ik voor kwaliteit en besef dat de investering dan hoogstwaarschijnlijk een stuk(je) hoger ligt.

Wat is waar?
Je ziet vandaag de dag per branche wel merken en/of bedrijven die zeer professioneel voor de dag komen en marketing-uitingen gebruiken om je vingers bij af te likken. Bij zitbanken is dat bijvoorbeeld DFS-bankstellen, bij de fietsen gebeurt dit door Stella en bij de bedden hebben we Swiss-Sense.
Zij kennen de markt door en door en weten ook precies wat de behoeftes zijn bij het merendeel van de bevolking. Dit is natuurlijk erg knap en verdient ook zeker een pluim.

Wat minder fraai is, is dat deze firma’s, in de ogen van de klant, een bepaalde kwaliteit suggereren die ze vervolgens niet of hooguit gedeeltelijk waar kunnen maken. Dit is ook niet zo gek want de consument is beeldend ingesteld en het ziet er allemaal gelikt uit. Dit wordt vertaald naar; ’dan zal het ook wel goed zijn’. En gelukkig is dat ook voor een groot deel.

Wat belangrijker is in dit soort gevallen; hoe is de kwaliteit? Dat kun je op een plaatje niet zien. Dat moet je voelen, testen, proberen en ervaren. Vervolgens is het ook belangrijk bij welke winkel je dit gaat doen. Is deze betrouwbaar, staat de winkel goed aangeschreven, zijn de referenties goed, bestaat die zaak al langer of is de winkel pas opgestart? Vervolgens komt nog het meest belangrijke; hoe serieus word je genomen in de winkel zelf. Krijg je de aandacht en uiteindelijk het goede advies wat bij jouw behoefte past en zo ja, welke zekerheid staat daar dan tegenover?

In het algemeen kunnen we stellen dat een speciaalzaak het meest zal voorzien in de behoefte van aandacht, service en kwaliteit. Ja, deze zaken hebben vaak duurdere spullen omdat zij weten dat je daar langer mee doet en vooral ook meer plezier van zult beleven. Het is echter een fabeltje dat dit soort zaken te duur zijn. Te duur is het wanneer je geld uitgeeft aan iets en daarna blijkt dat het de investering niet waard was. Zo kun je makkelijk € 100,– voor iets betalen en blijkt het daarna nog geen € 10,- waard te zijn. Dan is het echt te duur. Wanneer je vervolgens iets koopt van € 2.500,- en je hebt er dagelijks plezier en profijt van, dan is dit zeker niet te duur. Feit blijft dat een goed bed een investering in gezondheid is en daarmee dus ook een investering in jezelf en de toekomst.

Tip: denk goed na voordat je een bed koopt, laat je goed informeren en besef dat je 1/3 van je leven in bed doorbrengt. Waarschijnlijk zijn er geen enkele andere spullen waar je zo lang en intensief gebruik van maakt en… slapen is hetzelfde als eten en drinken; we kunnen niet zonder!!

Slaapstudio Stijn - Bedden
Bezoekadres

Slaapstudio Stijn
Opwettenseweg 81
5672 AG Nuenen

Openingstijden

Wij zijn open van dinsdag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Een afspraak maken geniet de voorkeur.

Om ervoor te zorgen dat we scherp blijven, pakken we onze rust van 1 t/m 15 augustus.

Afspraak

Wij adviseren om vroeg te komen, omdat later op de dag alles lekker ligt!

Afspraak maken
Contact

Voor vragen over advies aan huis of het maken van een afspraak op een tijdstip buiten onze openingstijden kun je ons altijd bellen of mailen.

Extra service

Ben je zelf niet in staat om naar Slaapstudio Stijn te komen? Géén probleem. We kunnen je ophalen voor een bezoek in de winkel of we komen naar je toe voor een advies aan huis.