Is mijn bed al zo oud?

Het is een raar fenomeen… We gebruiken het allemaal maar staan er zelden bij stil; een bed!

Een product waarop we tot rust komen, slapen, chillen, TV kijken, soms ontbijten ,de liefde bedrijven etc. en toch wordt er vaak heel nonchalant mee omgesprongen. Waarschijnlijk omdat het een artikel is die weinig gezien en als heel normaal beschouwd wordt. Daarnaast zijn we het merendeel van de tijd, die we in bed doorbrengen, er niet van bewust dat we er al die tijd ook daadwerkelijk op liggen.

Toch is een bed het meest intensief gebruikt product in huis. Gemiddeld brengen we 7,5 à 8 uur door in bed. Grofweg gezegd een derde van ons leven. Dit betekent dat als iemand 60 jaar oud is, diegene daarvan ongeveer 20 jaar op bed heeft doorgebracht; maf hè! En wat te denken van vochtverlies? Ongeveer een halve liter per nacht per persoon verdwijnt in lakens, overtrekken, kussens, dekbedden en matrassen. Wat doet dat met de kwaliteit van het bed? Ook veel draaien in bed en gewicht spelen een belangrijke rol in behoud van de kwaliteit van het bed.

Wellicht dat u nu begrijpt dat een matras ongeveer 8 à 10 jaar meegaat en een bodem ongeveer het dubbele. Misschien dat het bed er tegen die tijd nog mooi en fatsoenlijk uitziet maar vergeet niet dat de grootste rek er al uit is. Wacht u tot u problemen krijgt of ervaart, of wilt u problemen voorkomen…

Een bed is voor vele een investering die makkelijk uitgesteld wordt. Dit heeft vooral te maken dat deze investering een rationele keuze is, iets wat je echt nodig hebt maar toch goed over na moet denken. Heel veel andere investeringen zijn emotionele keuzes, wellicht niet echt nodig maar wat je wel graag wilt hebben. Denk hierbij aan auto’s, tuinen, keukens, bankstellen, vakantie’s etc.

Daarom is het belangrijk om een matras te hebben die goed bij u past. De elementen die hierbij een grote rol spelen zijn; lengte, gewicht, postuur, de meest voorkomende lighouding en uiteraard de persoonlijke voorkeur. Neem bij de keuze van het bed de ervaring mee die u thuis heeft opgedaan maar wellicht ook op vakantie en/of op bedden bij vrienden etc.

De matraskeuze zal afhankelijk zijn van uw budget en wellicht de wensen en/of klachten die u heeft. Denk hierbij aan pocket-, koudschuim-, traagschuim, latex- of luchtgeveerde matrassen. De specialist zal u hierbij graag helpen voor het beste advies. Daarnaast moet men niet onderschatten wat een bodem doet waar het matras op ligt. Bij een spiraalbodem (zoals bijvoorbeeld van Auping) heeft u een kwalitatief goede bodem met uitstekende vochtregulerende maar met minder ondersteunende eigenschappen.

Een lattenbodem daarentegen heeft weer beter ondersteunende eigenschappen en veert over bijna de gehele breedte. Een boxspring, het woord zegt het al; bak met veren, is als bodem het meest comfortabel omdat deze over de gehele breedte en lengte veert, de hoogste veerweg heeft en daar ondersteunt waar u ligt.

Al met al weer genoeg gegevens om over na te denken…

Slaapstudio Stijn - Bedden
Bezoekadres

Slaapstudio Stijn
Opwettenseweg 81
5672 AG Nuenen

Openingstijden

Slaapstudio Stijn is van dinsdag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur open. Op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Bij voorkeur op afspraak.

N.B. Showroom wordt verbouwd van 23 t/m 27 november. We adviseren een afspraak te maken.

Extra service

Ben je zelf niet in staat om naar Slaapstudio Stijn te komen? Géén probleem. We kunnen je ophalen voor een bezoek in de winkel of we komen naar je toe voor een advies aan huis.

Afspraak

Wij adviseren om vroeg te komen, omdat later op de dag alles lekker ligt!

Afspraak maken