Skip to main content

Slapen op lucht

Ja, u leest het goed; slapen op lucht. Het fenomeen luchtbedden is voor de meeste mensen niet nieuw. Alleen zal er vaker de associatie zijn met water dan met slapen. Wie kent het niet om met een luchtbed op het water te spelen of lekker liggen te dobberen. Er is natuurlijk ook al jaren het luchtmatras wat meestal als logeer- of campingbed gebruikt wordt. Deze zogeheten air-flow bedden worden meestal in een mum van tijd met een pomp opgeblazen en vervolgens kun je hiermee meestal vrij redelijk slapen. Nee, het is vaak geen topkwaliteit maar voor hetgeen het bedoelt is, functioneert dit luchtbed verder prima. Daarnaast zijn er ook al tientallen jaren luchtmatrassen in de zorg, verpleging en ziekenhuizen. Daar worden ze voornamelijk gebruikt als anti-decubitus matrassen tegen het doorliggen. Deze systemen  kunnen op afstand aangepast worden terwijl er iemand op ligt en daarmee komen de drukpunten telkens op een andere plek. Hiermee worden doorligplekken voorkomen of in ieder geval vermindert.

Matrair matrassen

Nu is er ook al ruim 20 jaar een fabrikant in Nederland genaamd Matrair. Zij maken luchtgeveerde matrassen voor de consumentenmarkt. Deze uit Heerenveen afkomstige producent haalt zijn roots uit de waterbeddenmarkt. Het doel was om een bed te maken met het comfort van een waterbed maar met het gemak van een normaal matras. Dus géén problemen met verplaatsen in verband met het gewicht, géén klotsend bed, géén gedoe om de juiste vulling te bepalen en niks hoeven toe te voegen maar wel met het drukpuntverlagende- en goed ondersteunende ligcomfort.

Deze luchtgeveerde matrassen van Matrair zijn persoonlijk helemaal instelbaar. Je kunt gewoon vanuit ligpositie het matras harder of zachter zetten. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een of twee luchtkernen te kiezen over de volle lengte en breedte van het matras. Dit betekent dat het schouder- en heupdeel apart ingesteld kunnen worden. Nu kunnen de heren met extra brede schouders of de dames met brede heupen een duidelijk onderscheid maken in afstelling op die delen. Ook in z’n totaliteit harder of zachter liggen kan gewoon vanuit het liggen bepaald worden door een draadloze afstandsbediening.

De Matrair is geschikt voor iedere bedbodem en is zelfs geschikt om deze ook op iedere verstelbare bedbodem te leggen. Tevens zijn de matrassen zo gemaakt dat draaien en/of keren van de matrassen niet meer nodig is en dat scheelt toch veel werk. Er zit een omruilgarantie op van drie maanden en de productgarantie op het matras is vijf jaar volledig. Iedere maat is leverbaar dus ook voor de aangepaste maten van bijvoorbeeld een boot, camper of caravan. Ook is het mogelijk om een tweepersoons matras te kiezen met toch twee apart instelbare luchtkernen. Wilt u een extra zachte toplaag dan adviseren wij de aanritsbare topper. Wellicht eens verstandig om dit in een Slaapstudio op het gemak te testen en ervaar het comfort en gemak van een Matrair.

Slaapstudio Stijn - Bedden
Bezoekadres

Slaapstudio Stijn
Opwettenseweg 81
5672 AG Nuenen

Openingstijden

Wij zijn open van dinsdag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Een afspraak maken geniet de voorkeur.

Om ervoor te zorgen dat we scherp blijven, pakken we onze rust van 1 t/m 15 augustus.

Afspraak

Wij adviseren om vroeg te komen, omdat later op de dag alles lekker ligt!

Afspraak maken
Contact

Voor vragen over advies aan huis of het maken van een afspraak op een tijdstip buiten onze openingstijden kun je ons altijd bellen of mailen.

Extra service

Ben je zelf niet in staat om naar Slaapstudio Stijn te komen? Géén probleem. We kunnen je ophalen voor een bezoek in de winkel of we komen naar je toe voor een advies aan huis.