Skip to main content

Waarom besteden we zo weinig tijd en geld in een goed bed?

We gebruiken het allemaal… we gebruiken het dagelijks! We gebruiken het het meest intensief. We gebruiken het om tot rust te komen. We ervaren er de voor- en nadelen van. En toch vinden veel mensen het zonde om er in te investeren.

EEN BED!

Als je dagelijks acht uur per nacht in bed ligt en je vervolgens tien jaar lang op datzelfde bed gelegen hebt, dan heb je er een kleine 30.000 uren op doorgebracht. Is het dan raar dat het bed aan vervanging toe is? In de wetenschap dat we tientallen keren per nacht draaien op het bed en ongeveer een halve liter vocht verliezen. Tevens wordt het bed op een gegeven moment een voedingsbodem voor huisstofmijt en/of bedwantsen. Dus uit hygiënisch oogpunt maar zeker ook uit het oogpunt van optimale veerkracht en ondersteuning is tijdig vervangen van het bed sterk aan te raden .

De geleerden zijn het er nog niet allemaal mee eens maar cijfers geven aan dat een slaapgebrek of slaaptekort de productiviteit vermindert waardoor het bedrijfsleven ongeveer 12,4 miljard euro per jaar misloopt! Dit komt omdat bijna een kwart van de werknemers te weinig slaapt. Slaap is essentieel voor onze hersenen om een grote onderhoudsbeurt te ondergaan. Slaap je te weinig, dan kan het brein die noodzakelijke processen niet doorlopen. Slaap inhalen kan helaas niet. Een nachtje slecht slapen is op zich niet zo’n probleem als het maar niet voor een langere tijd is want dan heb je wel drie goede nachten nodig om te herstellen.

Bedrijven zijn momenteel erg goed bezig als het gaat om leven en welzijn van hun medewerkers. Gezonde kantines, de mogelijkheid om te sporten, wellicht psychische begeleiding bij bijvoorbeeld scheiding, ziektes of dood etcetera. Over een tekort aan slaap of de gevolgen daarvan wordt weinig gesproken terwijl dit de motor is van het bestaan.

Er zijn nog altijd drie zaken waar de mens niet zonder kan en dat is zuurstof, eten/drinken en slapen. Slapen is een noodzakelijk iets en iedereen op de hele wereld heeft hiermee te maken. Waarom gaan we wel uitgebreid uit eten, meerdere keren per jaar op vakantie en ruilen we om de drie jaar onze auto in voor een nieuwe? Omdat we dat erg leuk en gezellig vinden en dat is het uiteraard ook! Maar vergeet niet om ook eens kritisch naar het bed te kijken en besef hoeveel een goed bed doet voor lichaam en geest. Vergeet daarbij niet dat de ergernis van een slechte kwaliteit begint wanneer de vreugde van de lage prijs al lang verdwenen is………..  welterusten!

Slaapstudio Stijn - Bedden
Bezoekadres

Slaapstudio Stijn
Opwettenseweg 81
5672 AG Nuenen

Openingstijden

Wij zijn open van dinsdag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Een afspraak maken geniet de voorkeur.

Om ervoor te zorgen dat we scherp blijven, pakken we onze rust van 1 t/m 15 augustus.

Afspraak

Wij adviseren om vroeg te komen, omdat later op de dag alles lekker ligt!

Afspraak maken
Contact

Voor vragen over advies aan huis of het maken van een afspraak op een tijdstip buiten onze openingstijden kun je ons altijd bellen of mailen.

Extra service

Ben je zelf niet in staat om naar Slaapstudio Stijn te komen? Géén probleem. We kunnen je ophalen voor een bezoek in de winkel of we komen naar je toe voor een advies aan huis.