Waarom een boxspring?

Als we het hebben over bedden dan komt bijna altijd de boxspring naar voren. Zowel in de reclame op TV maar ook in de dag- en weekbladen en magazines. Waarom is dit?

Als we vroeger over een bed spraken, dan hadden we het in de meeste gevallen over een ledikant met bodems en matrassen. Het bed moest er vooral mooi uitzien en dat daar dan toevallig wat bodems en matrassen inzaten…

Tegenwoordig is dit toch wel een stukje anders. We zijn kritischer over de uitstraling, willen het graag perfect combineren met andere zaken in de slaapkamer en het bed moet uiteraard goed liggen.

De boxspring is zoals de naam het al aangeeft, een bak met veren. Dit betekent dat deze bodem over de totale breedte- en lengte veert. Vroeger was dit vaak met de grotere bonell vering die allemaal aan elkaar gekoppeld zijn. Tegenwoordig zijn het de onafhankelijke veren die allemaal apart in een hoesje zitten; pocketveren. Verwar dit systeem niet met een zogeheten “foundation”. Dit is een gestoffeerde bak, welke de uitstraling heeft van een boxspring, die géén vering heeft en dus ook niet het boxspringcomfort genereert.

U moet de boxspring als bodem zien zoals een (Auping) spiraalbodem of een lattenbodem. Vervolgens gaat daar dan weer een matras op. Deze kan bij de boxspring ook meegestoffeerd zijn zoals de boxspring er ook uitziet en vervolgens komt daar dan weer een dunnere topdekmatras op. Het voordeel hiervan is dat alleen de topper opgemaakt hoeft te worden, het bed in z’n totaal weer wat langer meegaat en de mogelijke spleet tussen twee matrassen wegwerkt. Het is een vergissing dat het merendeel van het comfort uit de topper komt omdat er vaak zones in het matras zitten voor een perfecte ondersteuning. Het maakt het comfort desgewenst net een stukje stevig of soepeler.

De boxspring kan ook elektrisch verstelbaar geleverd worden en er zijn zelfs uitvoeringen die ingebouwd kunnen worden in een nieuw – of bestaand ledikant. Deze uitvoering is dan net wat dunner zodat de constructie mooi wegvalt in het ledikant en er toch genoten kan worden van het comfort van een boxspring.

Esthetisch ziet een boxspring er vaak ook mooi uit omdat deze vaak in allerlei stoffen geleverd kan worden en vaak wat hoger is waardoor de in- en uitstap weer wat makkelijker is. Ook deelbaar mogelijk d.m.v. wieltjes waardoor schoonmaken en opmaken van de bedden weer makkelijker wordt.

Al met al bent u goed af met een boxspring maar houdt u niet van de boxspringlook; koop dan de inbouwboxspring en blijf genieten van de looks van een ledikant.

Slaapstudio Stijn - Bedden
Bezoekadres

Slaapstudio Stijn
Opwettenseweg 81
5672 AG Nuenen

Openingstijden

Momenteel gesloten t/m 9 februari 2021. Normaal heeft Slaapstudio Stijn ruime openingstijden en is vijf dagen per week geopend. Van dinsdag tot en met zaterdag kun je bij ons terecht tussen 09.30 en 17.30 uur.

Extra service

Ben je zelf niet in staat om naar Slaapstudio Stijn te komen? We kunnen je ophalen voor een bezoek of we komen langs voor een advies aan huis. Geen probleem, we doen dat graag voor je.

Op afspraak

Voor een afspraak thuis kun je altijd bellen, appen of mailen. Klik op onderstaande button voor een afspraak in de winkel na 9 februari 2021.

Afspraak maken