Skip to main content

Een bed koop je niet “zomaar”

Als je een bed gaat kopen, is het belangrijk om daar van tevoren goed over na te denken.

Tenslotte lig je dadelijk ongeveer 10 jaar in datzelfde bed. Dit is in totaal ongeveer 30.000 uur oftewel omgerekend per jaar ongeveer 3.000 uur! Er is waarschijnlijk niks in huis wat zo intensief gebruikt wordt als een bed. Echter heb je gedurende die tijd meestal de ogen dicht en sta je er niet zo vaak bij stil… Daarom geven wij enkele tips want er is niets zo erg dan om dadelijk te constateren dat de ergernis van een slechte kwaliteit begint als de vreugde van de lage prijs al lang verdwenen is…

Heel veel mensen laten zich verleiden door allerlei acties zoals; “2e matras 50% korting” of “bij aanschaf boxspring topdekmatras GRATIS” of “alleen vandaag alles voor de helft!”.

Diverse onafhankelijke bureau’s doen hier vaak onderzoek naar en daaruit blijkt dat wanneer een matras of een bed de juiste prijs heeft, nooit een hoge korting gegeven kan worden.

Neemt niet weg dat er behoorlijk wat prijsverschillen in de diverse bedden zitten. Dit heb je echter ook bij bv auto’s of kleding. Dit heeft puur te maken met de gebruikte materialen en dus ook met de kwaliteit. Je kunt een compleet bed kopen van € 999,– maar ook van € 10.000,–. Een bed kan er heel mooi uitzien maar het gaat erom hoe het bed ligt! Bepaal zelf van tevoren waar het bed aan moet voldoen en houdt rekening met een beoogd budget. Uiteraard is het wel verstandig om prijzen te vergelijken want niemand betaalt graag teveel.

Wie alle folders en websites over bedden leest raakt al snel het spoor bijster. Als je vervolgens ook nog enkele bekende beddenketens gaat bezoeken, dan wens ik je heel veel succes. Deze ketens zijn vaak ingericht om zo snel mogelijk dat bed te verkopen waar ze graag vanaf willen en/of het meest aan kunnen verdienen. De verkopers hebben tenslotte alleen maar belang bij de verkoop van bedden en niet aan advies of service. Zij werken meestal ook op basis van provisie dus alleen de verkoop telt! Dit is het tegenovergestelde bij de kleinere bedden – of slaapspeciaalzaken. Zij willen graag het bed verkopen wat het best bij de klant past. Dus eerst inventariseren wat de wensen zijn en vervolgens heel gericht te werk gaan. Deze specialisten maken vaak gebruik van een klein team waardoor ook het plaatsen, de service en de aftersales meestal door dezelfde mensen gedaan wordt. Dit betekent dat er bij de verkoop niet alleen gedacht wordt aan de verkoop maar ook wat de resultaten van het advies zullen zijn zodra het bed geplaatst is. Tenslotte wil de klant een fijn bed en de specialist een tevreden klant. Slaapgarantie zorgt er vervolgens voor dat je zeker bent van de aankoop.

Maak een afspraak

Weet je al wat je zoekt of ben je je nog aan het oriënteren? In beide gevallen is het goed om de tijd te nemen om na te gaan wat het best bij jou past. Dat kan ook door een afspraak in te plannen met Sandra of Stijn. Met wat vragen helpen we je graag op weg.

Slaapstudio Stijn - Afspraak maken bed

Afspraak voor een bed

Slaapstudio Stijn - Afspraak maken matras

Afspraak voor een matras

Slaapstudio Stijn - Afspraak maken hoofdkussen

Afspraak voor een hoofdkussen

Slaapstudio Stijn - Afspraak maken bedtextiel

Afspraak voor bedtextiel

Slaapstudio Stijn - Bedden
Bezoekadres

Slaapstudio Stijn
Opwettenseweg 81
5672 AG Nuenen

Openingstijden

Wij zijn open van dinsdag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Een afspraak maken geniet de voorkeur.

Afspraak

Wij adviseren om vroeg te komen, omdat later op de dag alles lekker ligt!

Afspraak maken
Contact

Voor vragen over advies aan huis of het maken van een afspraak op een tijdstip buiten onze openingstijden kun je ons altijd bellen of mailen.

Extra service

Ben je zelf niet in staat om naar Slaapstudio Stijn te komen? Géén probleem. We kunnen je ophalen voor een bezoek in de winkel of we komen naar je toe voor een advies aan huis.