Skip to main content

Het belang van een goed hoofdkussen

Wellicht herken je het; woelen in bed en samen met het hoofdkussen een gevecht aangaan dat meestal door het hoofdkussen gewonnen wordt… of neem je jouw hoofdkussen altijd mee op vakantie omdat het anders maar de vraag is of je überhaupt wel aan slapen toekomt?!

Een hoofdkussen is onderdeel van jouw ligcomfort
Veel mensen onderschatten wat het effect van een hoofdkussen is. Een matras bepaalt voor ongeveer 70 tot 75% het ligcomfort. De overige 25 tot 30% van het ligcomfort wordt door het hoofdkussen bepaalt. Een hoofdkussen zorgt ervoor dat het hoofd, de nek maar zeker ook de schouders goed ondersteund worden. Is het kussen te zacht dan zal de schouder harder op het matras drukken, de nek krom naar beneden liggen en het hoofd daardoor teveel zakken. Daar tegenover staat een te hard kussen waarbij de schouder wel de steun krijgt maar de nek en het hoofd te hoog komen te liggen. Beide aspecten kunnen ervoor zorgen dat je last krijgt van jouw nek en/of hoofd.

Kies voor een hoofdkussen dat bij jou past
Het is daarom erg belangrijk om een hoofdkussen te hebben dat past bij jouw postuur, lighouding, soort bed en persoonlijke voorkeur. Ben je breed geschouderd dan zal de behoefte vaak een dikker kussen zijn terwijl een zacht bed ervoor zorgt dat je eerder een dunner kussen wilt gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om zelf na te gaan hoe je je kussen gebruikt. Ben je iemand die graag met het kussen “winkelt” en het kussen in elke houding “meesleurt” of ben je iemand die rustig ligt en ook wil dat het kussen een fijne constante steun geeft? Met die vraag in je achterhoofd kun je al makkelijker keuzes maken. De “winkelaar” wil graag een hoofdkussen hebben met losse vulling die in zijn of haar positie gebracht kan worden met wellicht de optie om materiaal eruit te kunnen halen of eraan toe te voegen. Degene die een contante steun wil, kiest vaak voor een vormvast kussen al of niet voorzien van een extra neksteun. Daarnaast zijn er tal van keuzes in materialen. Vaak synthetisch, kapok of dons voor de losse vullingen en tal van vormen van traagschuim en latex (zoals talalay en natuurlatex) als vormvaste hoofdkussens.

Een bewuste aankoop
Zo blijkt maar weer hoe persoonlijk en belangrijk een goed hoofdkussen is en dat het bijna onmogelijk is om zomaar een kussen te kopen. Een hoofdkussen is een bewuste aankoop waarbij je belangrijke keuzes voor jouw lichaam en ligcomfort maakt. Het best kun je daarvoor naar een beddenspeciaalzaak gaan. Zij hebben de ervaring en een ruime keuze aan hoofdkussens. Informeer bij de specialist naar het hoofdkussen wat het best bij jou past en bij de meeste bedrijven bestaat de mogelijkheid om een kussen een week, meestal kosteloos, te testen.

Maak een afspraak

Weet je al wat je zoekt of ben je je nog aan het oriënteren? In beide gevallen is het goed om de tijd te nemen om na te gaan wat het best bij jou past. Dat kan ook door een afspraak in te plannen met Sandra of Stijn. Met wat vragen helpen we je graag op weg.

Slaapstudio Stijn - Afspraak maken bed

Afspraak voor een bed

Slaapstudio Stijn - Afspraak maken matras

Afspraak voor een matras

Slaapstudio Stijn - Afspraak maken hoofdkussen

Afspraak voor een hoofdkussen

Slaapstudio Stijn - Afspraak maken bedtextiel

Afspraak voor bedtextiel

Slaapstudio Stijn
Bezoekadres

Slaapstudio Stijn
Opwettenseweg 81
5672 AG Nuenen

Openingstijden

Wij zijn open van dinsdag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Een afspraak maken geniet de voorkeur.

Afspraak

Wij adviseren om vroeg te komen, omdat later op de dag alles lekker ligt!

Afspraak maken
Contact

Voor vragen over advies aan huis of het maken van een afspraak op een tijdstip buiten onze openingstijden kun je ons altijd bellen of mailen.

Extra service

Ben je zelf niet in staat om naar Slaapstudio Stijn te komen? Géén probleem. We kunnen je ophalen voor een bezoek in de winkel of we komen naar je toe voor een advies aan huis.