Skip to main content

Investeer in jezelf én de toekomst!

Waarom zijn we ons wel bewust van wat we overdag allemaal doen, inclusief wat we eten en drinken, en waarom zijn we ons niet bewust van onze slaap en ons ligcomfort?

Slapend herstelt je lichaam

Twee derde deel van de dag denken we na over de stappen die we nemen en de dingen die we doen. Een derde van de dag liggen we op bed, waar onbewust de tijd verstrijkt maar waar wel het herstel van lichaam en geest plaatsvindt. Het is ook de plek waar bepaald wordt hoe je je de volgende dag voelt en/of je fit en scherp bent. Raar hè?

Kies bewust voor een bed

We gaan op vakantie, regelmatig uit eten, denken na over wat we in huis halen wanneer vrienden, buren of familie op bezoek komen. We vieren regelmatig feest bij bijzondere gelegenheden en zetten dan vaak ons beste beentje voor. We zijn geestelijk in staat om bewuste keuzes te maken maar nog te vaak koopt iemand een bed zonder daar bewust over nagedacht te hebben. Slapen en de mate van ligcomfort wordt dan niet als een bewuste én belangrijke actie gezien.

Lekker slapen; een bewuste keuze

Wat doen we met slapen? Hoezo? We gaan naar bed en staan de volgende dag gewoon op; zo raar is dat toch niet? Hoeven we ons niet te verwennen met een goede nachtrust? Hoeven we niet te kijken op welke manier ons lichaam het beste herstelt? Is het niet belangrijk om zo fit en energiek mogelijk de dag te beginnen?

Er wordt nog te vaak gezegd; een bed is een bed. Je hebt toch alleen maar een bed nodig om te slapen, zo belangrijk is het nu ook weer niet… Oh nee? En als je honger hebt? Eet je dan ook gewoon alles wat eetbaar is zonder dat je erover nadenkt? En drink je ook alles wat drinkbaar is zonder er bewust van te zijn wat het precies is en wat het mogelijk met je doet. Daar geloof ik helemaal niets van. Je maakt (meestal) hele bewuste keuzes en je weet ook wanneer je gezonde en wanneer je ongezonde voedsel of drinkwaar tot je neemt. Dit geldt ook voor slapen en dus ook zeker voor de keuze van een bed. Als je te laat naar bed gaat en je moet de volgende dag weer vroeg op, dan weet je dat de kans erg groot is dat je niet uitgerust bent en dus minder presteert.

Fijne nachtrust

Er zijn dus veel dingen die je zelf (bewust) kunt doen om ervoor te zorgen dat je een goede nachtrust hebt. Heb je er ook voor gezorgd dat het bed goed en op jouw wensen is samengesteld? Chapeau wanneer je dit goed voor elkaar hebt en anders is het wellicht raadzaam om eens een afspraak te maken bij een goede beddenspecialist. Zij zijn in staat om jouw wensen en eisen om goed  te slapen aan te horen en te vertalen naar een bed dat het best bij jou past. Zodat jij uiteindelijk ook meer uit je dag haalt! Welterusten voor strakjes…

Maak een afspraak

Weet je al wat je zoekt of ben je je nog aan het oriënteren? In beide gevallen is het goed om de tijd te nemen om na te gaan wat het best bij jou past. Dat kan ook door een afspraak in te plannen met Sandra of Stijn. Met wat vragen helpen we je graag op weg.

Slaapstudio Stijn - Afspraak maken bed

Afspraak voor een bed

Slaapstudio Stijn - Afspraak maken matras

Afspraak voor een matras

Slaapstudio Stijn - Afspraak maken hoofdkussen

Afspraak voor een hoofdkussen

Slaapstudio Stijn - Afspraak maken bedtextiel

Afspraak voor bedtextiel

Slaapstudio Stijn
Bezoekadres

Slaapstudio Stijn
Opwettenseweg 81
5672 AG Nuenen

Openingstijden

Wij zijn open van dinsdag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Een afspraak maken geniet de voorkeur.

Afspraak

Wij adviseren om vroeg te komen, omdat later op de dag alles lekker ligt!

Afspraak maken
Contact

Voor vragen over advies aan huis of het maken van een afspraak op een tijdstip buiten onze openingstijden kun je ons altijd bellen of mailen.

Extra service

Ben je zelf niet in staat om naar Slaapstudio Stijn te komen? Géén probleem. We kunnen je ophalen voor een bezoek in de winkel of we komen naar je toe voor een advies aan huis.