Skip to main content

Lichamelijke of geestelijke draaier?

Heb je er wel eens bij stil gestaan dat we elke nacht weer, tot wel enkele tientallen keren, draaien in ons bed? Enerzijds om te ontspannen en wat warmte te creëren en anderzijds om een juiste positie te kunnen bepalen om tenslotte lekker in slaap te kunnen vallen.

Iedereen draait bewust of onbewust in z’n slaap. Dat heeft natuurlijk diverse redenen zoals “je draai niet kunnen vinden” of “niet de juiste ontspanning bij die manier van liggen” of “een soort van gewoonte en/of ritueel” maar ook om uiteindelijk op die lighouding uit te komen waarin je in slaap valt.

Waarom draaien we in bed?

Dit kan vanuit twee hoeken bekeken worden maar zeker ook een combi van deze twee. Als je niet lekker in je bed ligt vanwege drukpunten dan krijg je een pijnprikkel richting je hersenen die aangeeft dat het goed is om te draaien. Doe je dat niet dan kun je pijn ervaren richting slapende armen of handen, drukplekken op heup of schouder maar ook serieuze nek- of rugproblemen kunnen zich voordoen. In deze gevallen spreken we vaak als eerste over lichamelijke klachten waardoor we dan ook praten over een lichamelijke draaier; draaien omdat de houding waarin je ligt pijn gaat doen en dat wil je gaan ontzien dus ga je draaien.

Het kan ook zijn dat je veel draait omdat je je druk maakt over wat er die dag gebeurt is, wat je in het verleden meegemaakt hebt of dat examen wat er binnenkort aankomt. Allemaal zaken die een mentale druk met zich meenemen, ook naar en in bed, waardoor je niet ontspannen ligt en zeer regelmatig draait. Wellicht spreken we hier meer over woelen maar hoe dan ook je draait meer in bed en het kost meer moeite om te ontspannen. In dit soort gevallen spreken we over de geestelijke draaier; draaien omdat de hersenen nog te druk bezig zijn om alles te verwerken en een plaats te geven zodat je rustig kunt gaan slapen.

Vaak zie je een combinatie van de vorige twee elementen; en niet helemaal ontspannen liggen omdat je toch drukpunten ervaart en omdat je met je gedachten nog teveel met andere zaken bezig bent. Om vervolgens de juiste keuze te kunnen bepalen welk bed dan goed voor je is, is het dus ook belangrijk om zelf na te gaan wat voor soort draaier je bent; geestelijk, lichamelijk of toch beide.

Met deze gegevens in combinatie met jouw lengte, gewicht, postuur, meest voorkomende lighouding en persoonlijke voorkeur, kan de slaapspecialist jou een perfect advies geven wat het beste bed is!

Maak een afspraak

Weet je al wat je zoekt of ben je je nog aan het oriënteren? In beide gevallen is het goed om de tijd te nemen om na te gaan wat het best bij jou past. Dat kan ook door een afspraak in te plannen met Sandra of Stijn. Met wat vragen helpen we je graag op weg.

Slaapstudio Stijn - Afspraak maken bed

Afspraak voor een bed

Slaapstudio Stijn - Afspraak maken matras

Afspraak voor een matras

Slaapstudio Stijn - Afspraak maken hoofdkussen

Afspraak voor een hoofdkussen

Slaapstudio Stijn - Afspraak maken bedtextiel

Afspraak voor bedtextiel

Slaapstudio Stijn
Bezoekadres

Slaapstudio Stijn
Opwettenseweg 81
5672 AG Nuenen

Openingstijden

Wij zijn open van dinsdag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Een afspraak maken geniet de voorkeur.

Afspraak

Wij adviseren om vroeg te komen, omdat later op de dag alles lekker ligt!

Afspraak maken
Contact

Voor vragen over advies aan huis of het maken van een afspraak op een tijdstip buiten onze openingstijden kun je ons altijd bellen of mailen.

Extra service

Ben je zelf niet in staat om naar Slaapstudio Stijn te komen? Géén probleem. We kunnen je ophalen voor een bezoek in de winkel of we komen naar je toe voor een advies aan huis.